Tomat Sorter

Tomater, en röd salta frukt (men kallas även grönsaker av många), är en av de mest populära frukt och lätt kan odlas i din bakgård. Under årens lopp har flera hybrid tomat sorter kommer upp, som kombinerar det bästa av alla sorter av tomater som har visat runt om i världen. Det finns några tomater som smakar sött, medan andra smak fruktig, och beroende på din smak kan du välja någon av dem.
Om du vill ha dem i din bakgård eller inuti ditt hus i en behållare, måste du ta hänsyn till flera faktorer som vädret, jord och varaktighet växtperioden, så att du kan ha de bästa. Och om du bor i en region som har långa perioder av kyla, så måste du välja kort säsong sorter som kan växa snabbt. Följande punkter kommer att ge dig några av tomat sorter du kan använda i kärl samt din trädgård. Du kan också vilja veta om när att plantera tomater, så att du vet tiden på året som är bäst för odling av dessa växter.
Bästa Tomat Sorter
Några av de bästa sorterna av tomater include plommontomater, tomater biff, snabb picks, brandywines, kändis och tomater mästare. Låt oss ta en titt på var och en av deras särskilda egenskaper:
Plommontomater: Denna tomatsort som är bäst för matlagning och att äta färska. De har tjocka kött och mängden massa är lägre jämfört med andra sorter. Den minskade mängden massa är den en utmärkt sort som lätt kan konserverad. Dessutom, om du vill göra sås, är detta en av de bästa alternativ som finns, förutom det lätt kan odlas i behållare. Formen av dessa tomater är vanligen ovala, men kan växa till cylindrisk form och de har mindre frön än andra tomater. De växer bra i varmare områden, men om du bor i svala regioner, kan du fortfarande odla i växthus.
Biffstek Tomater, bifftomater är jämförelsevis större än andra tomat sorter och kan vikt till ungefär en pund. Vanligtvis de är röda till färgen, men vissa kan vara rosa också. De har flera små frön håligheter utan kärna, beror på vilka det är som hålls samman när man skär. Biffstek tomater är ett mellanliggande tomatsort, och som sådan frukt fortsätter att växa under hela sommaren. Det tar dock lång tid att mogna och en del av denna sort kan ta så länge som 90 dagar för att mogna. En temperatur på 13 till 21 ° C är idealisk för denna sort.
Big Beef F1, om du letar efter en sort som skulle ge dig stora mängder frukt, då kan du gå för stora nötkött F1. These tomater är ca 4 inches i diameter och väger omkring 280 gram. De har en regelbunden form utan sprickor och den bästa delen av denna sort är att de är motståndskraft mot sjukdomar. Några av de andra tomat sorter är:; Airyleaf - Denna mångfald ger djup röd färgad frukt, men är något långsträckt. , Alaska - sitt ursprung i Ryssland, denna sort av tomater är medelstora och växterna är buskiga. Denna mångfald ger ett stort antal röda, frukt runda och kan mogna inom ett par månader. , Al-Kuffa - Al-Kuffa sort producerar ungefär 3 till 4 uns av frukt och växer till när den första frosten. ; Tabellen nedan ger dig några av de andra sorter av tomater tillsammans med ungefärliga dagar det tar att mogna från det att du sår dem.
Namn på VarietyDays Behövs för Äldre, Amish Paste85, Ananas Noire80, tant Gertie's Gold75, faster Ginny's Purple Heirloom79, Beauty80, Bella Rosa75, Bättre Bush68, Big Beef VFFNTA Hybrid73, Big Boy Hybrid78, Black Cherry65, Black Ethiopian80, Black från Tula75; Svart Krim75, Black Zebra80, Black Moor Grape75, Black Pearl65, Black Prince70, Svarta havet Man75, Black Truffle75, Polbig60, Super Fantastic70, Supersteak80, Anna Russian65, Banana Legs75, Box Car Willie80, Cherokee Purple72, Airyleaf75, Alaska72, al-Kuffa70
Bestämt Tomat Sorter
Bestämda tomat sorter är de som växer och mognar mycket snabbt, oftast inom ett par veckor. När mogna frukter visas, förlorar växten sin kraft för att producera frukt, och kommer med tiden att inte producera för många tomater. De kallas "bush" tomater som produktion av frukt stanna över tiden. Några av de vanligaste tomat sorter som ingår i denna kategori är Rutgers, Marglobe och Celebrity.
Container Tomat Sorter
Om du inte har plats för en trädgård och funderar på container trädgårdsskötsel, där du kan plantera tomater, så finns det vissa sorter du kan välja. För växande tomater i behållare du behöver för att få ett vinfat eller en plast soptunna, så att du kan växa fullstora tomater. Några av de mest populära större sorter av tomater container trädgårdsskötsel bland annat bättre Boy, Ace och Early Girl. Om du vill ha tomater liten i storlek, kan du gå för pixie, söt 100 och röda körsbär.
Obestämt Tomat Sorter
Till skillnad från den bestämda tomat sort, som stoppar produktion av frukt efter att den första skörden mognar, oprecisa tomat sorter är de som som håller växer och mognar tills anläggningen är levande. De kallas också kvisttomater, eftersom plantan växer i form av en vinranka över tiden. De kan växa till höjder av 6 meter och de kräver omfattande stöd för tillväxt.
Du kan välja ett av dessa tomat sorter eller kan leta efter andra sorter i affären. Vad du än väljer, se till att du kontrollerar etiketter först, så att du är säker på den tid det tar för just den sorten att mogna. Detta skulle hjälpa dig att avgöra om den tid som krävs för fullständig tillväxt av frukt är lämplig för den region du bor.