Bordsskick i Frankrike

Precis som kultur skiljer sig från land till land, korrekt bord etikett och bordsskick skiljer sig också från en kultur eller land till ett annat. Vad som anses lämpligt och artigt i ett land kan anses oartigt i en annan, alltså, innan vi går på semester är det viktigt att vara väl förtrogna med den kultur av den platsen. Detta kommer att hindra dig från att skada de känslor av era värdar. I denna artikel kommer vi att fokusera på rätt bordsskick i Frankrike, vilket kommer att hjälpa till att förbereda dig för en måltid med din franska värdar.
Middag Etikett i Frankrike
Innan vi beger oss till lärande om en del franska bordsskick, det lät snabbt titta på några lämpliga middag etikett i Frankrike.
Gift Etikett, Om du blir inbjuden till en fransk middag, ta en present tillsammans till värdinnan. Blommor eller en flaska vin är bra presenter. Men om du får blommor, se till att du ger blommor i udda nummer, utom nummer 13, som anses vara ett dåligt omen. Dessutom undvika vita liljor eller krysantemum, eftersom de anses vara begravning blommor. Röda nejlikor bör också undvikas eftersom de står för dålig vilja. Om du planerar att gåvan en flaska vin, se till att vinet är av högsta kvalitet som ligger i din budget. Den franska är människor som omhuldar sina viner.
Kommer fram i tid, inte anländer tidigare än den utsatta tiden. Dessutom kommer i tid till middagen. Om du är sent (mer än 10 minuter sen), ring och låt din värdinna vet att du kommer att försenas. Inte informera din värd om förseningen anses mycket oartigt. Om du har blivit inbjuden för en stor middag till att du har blommor levereras till del webbplats eller hus på morgonen innan festen, så att de kan användas för att dekorera festlokalen.
Två - tre timmars Måltider, Frankrikes tro på grundligt njuta och smaka deras mat, så kommer du att stöta förseningar i betjänar nästa kurs, som görs för att ge människor tid att prata med varandra en stund innan du går vidare till nästa måltid. Allt detta dröjsmål driver tidslängden för en måltid på cirka 2 eller 3 timmar. Bli inte förvånad om middag tar ett tag till slut!
Tabell Etikett i Frankrike
Några grundläggande bordsskick i Frankrike är följande:; Dynan sekvens i franska middagar är man-kvinna-man-kvinna. Så se till att du följer sekvensen. , Vi kan ha fått lära sig att det är oartigt att ha händerna på bordet, men i Frankrike, är en att hålla hans eller hennes händer försiktigt på bordet hela tiden. Det anses oförskämt och oartigt att hålla händerna under bordet i knät eller på sidorna. Men håller armbågarna på bordet anses oartigt. Detta är en av de viktigaste bordsskick i Frankrike, som om den inte följs kan höja på ögonbrynen. , Vänta tills din värdinna slutar släppa ut henne servett i knäet innan du placerar din knät. Dessutom väntar värdinnan att ge toast och klirra glas med alla gäster sitter vid bordet, så att du få ögonkontakt med var och en av dem. Börja äta din måltid efter värdinnan har börjat äta sin måltid. , Bröd, vin och mineralvatten finns alla i hela måltiden. , Bröd är oftast placerad på ett bord-servett. Ibland bröd platta kommer att ges till brödet. Medan man äter bröd, se till att du bryta brödet i bitar bita storlek innan du äter. Det anses oartigt att bita från hela brödet. , Vin är försedd med varje måltid och glasen är fyllda tre fjärdedelar av vägen. ; Håll gaffeln i vänster hade och kniven i höger och resten besticken medan du inte aktivt äta, klockan 8 och 4-tiden för att visa att du inte är klar med en måltid. , Ät inte för mycket av den första kursen och inte rusa igenom din måltid. Var uppmärksam på takten i andra middag på bordet också. , Sallader inte bör sänkas med kniv och gaffel, utan skall försiktigt viks upp på gaffeln och ätit. ; Undvik rester på tallriken. Dessutom anses det korrekt sätt att torka din tallrik rent av sås efter varje kurs med en bit bröd (om annan plattorna inte erbjuds efter varje kurs). Men gör detta försiktigt med brödbit styckats till slutet av din gaffel. Tryck aldrig brödet runt plattan med fingrarna. ; Om du vill ha mer vin, helt enkelt avsluta det du har i ditt vinglas och du kommer att serveras mer vin. Om du inte vill ha mer vin, lämna ditt vin glas nästan fullt. ; Medan de talar under en måltid, se till att du talar lätt och avstå från att föra upp ämnen som religion eller pengar. , Frankrikes tveka inte att äta fisk och skaldjur med sina händer, alltså, plocka ostron eller musslor från sina skal istället för att klippa dem och äta dem med händerna. ; Placering av kniv och gaffel tillsammans parallellt i mitten av plattan visar att du är klar med din måltid, alltså, gör detta när du är klar. Placera aldrig knivar i korsas ståndpunkten, eftersom det står för konflikt. , Om du någonsin blir förvirrade om någon av de nämnda franska bordsskick, bara följ din värdinna. Bordsskick i Frankrike är definitivt mer formellt än det bordsskick och etikett i USA. Att ha en god måltid i Frankrike betraktas som allvarligt företagen och således, innan du går till den franska Rivieran för din semester se till att du finslipa dina färdigheter bord sätt och anpassa det i linje med de franska. En sak är säker, du kommer att njuta av dina måltider i Frankrike!