Visualisering Meditation

Tänk dig, du står på ett högt berg med händerna upp i luften. Den svala brisen stickningar kroppen. Du är ensam men inte ensam och det finns en anstrykning av leende på läpparna. Du tar i ren syrgas och din kropp, sinne, är själ inget annat än ren. Du är vid frid och nöjd med dig själv. Du njuter av den fridfulla naturens skönhet. Solen går rakt framför dina ögon så att de otaliga nyanser att sprida sin magi. Det är en ultimat vacker syn. Du kan bara inte få nog av det. Du förvarar varje unikt ögonblick i ditt hjärta. Nu känns avslappnad och lugn.
Jag är säker på att du visualiseras allt detta medan du läser och du har säkert känt förhöjda och avslappnad. Detta var inget annat än visualization meditation i form på andlighet. Mänskliga hjärnan har this gåtfulla kvalitet för att skapa bilder av allt vi säger. Men finns det inget berg, ingen solnedgång, ingen vind, fortfarande att du kunde få allting framför ögonen i form av bilder och allt var väl fungerande som en omsorgsfullt redigerat långfilm. Nåväl, det är magi visualisering meditation. Allt du behöver göra är, luta sig tillbaka, koppla av, och fantisera. Sådana kreativa fantasin är en form av visuell meditation. Men kanske inte varje gång du skulle vilja föreställa sig, så det finns olika visualiseringsverktyg meditationstekniker, som du kan använda för att bli av det alltför stora mentala, emotionella och fysiska stress.
Fördelar med visualisering Meditation
Visualisering meditation är känd för att bota emotionella problem. Personer med ångest, stress och fobier har övervunnit sina problem genom att följa visualization meditation. Viss forskning studier har också visat att personer som har haft dåliga erfarenheter i det förflutna, som raps eller offer för naturkatastrof, etc, har kunnat hantera sina känslomässiga problem med hjälp av visualisering meditation. Personer med andra psykiska problem, såsom schizofreni, paranoia, överdriven Compulsive Disorder, bipolär sjukdom humör, etc. är kända för att få lite mental lättnad genom visualisering meditation. Enligt den medicinska vetenskapen, bringar meditation processen massor av positiva kemiska förändringar i kroppen, som hjälper att upprätthålla blodtrycket och hjärtfrekvensen. Detta hjälper hålla personen lugn och samlad.
I det dagliga livet kan visualization meditation förse dig med stress och vitaliserar dig mentalt och kroppsligt. Imagining om lyckliga och framgångsrikt liv, kommer att sänka positivitet i ditt liv och hjälpa dina drömmar. Den positiva energi och vibbar hjälper dig att nå ditt mål snabbare. Så måste du undvika negativa fantasi och negativa tankar. Bara se sig själv växa, lära, glad och nöjd och ting kommer att fungera för dig. Många framgångsrika människor är kända för att vara visionärer. Denna vision är inget annat än fantasi. De kopplade sin vision med hårt arbete och kanaliserade sin energi i en riktning, vilket fick dem önskade framgången och lycka. Eftersom Paulo Coelho riktigt påpekade i sin bok, när du vill ha något, konspirerar hela universum att hjälpa dig att uppnå det ..., positivt tänkande och optimistisk attityd kommer säkert ta solsken i ditt liv.
Visualisering meditationstekniker
Det finns olika sätt på vilka du kan träna visualisering meditation. Men i alla de former andas just är den grundläggande mantra. Precis som alla andra meditation, i visualisering meditation också, måste du först lugna ner och slappna av din kropp och själ. Försök föreställa dig på egen hand eller kan gå för guidad visualisering meditation. Nedan ges är få visualisering meditationstekniker:
Creative Visualization meditationstekniker: Med den här tekniken måste du först hitta en lugn vrå i huset eller trädgården. Sitt bekvämt med händerna vilande på knät. Blunda och tänk eller tänka om något som gör att du mår bra. Tänk dig till exempel att du presterar riktigt bra i ditt jobb eller ditt företag blomstrar, är du riktigt glad och lycklig att ha din make / maka eller att ni båda är ledande ett underbart liv, du är omgiven med alla älskade din kära och ha en fantastisk tid, eller om du är på semester med dina vänner och familj på vackraste platsen i världen, är du ute pigga och friska etc. Dessa är några av positiva saker man kan tänka om, det kommer att öka ditt humör och motivation.
Guidad Visualization Meditation Teknik: Med den här tekniken kommer en guide vara där med dig, som kommer att beskriva scenen för dig och fungerar som en berättare. Du måste bara följa vad han säger och tänka om detta. Du kan gå för en professionell meditation healer eller din guru också guida dig om detta. Berättaren kan ta olika ämnen varje gång, efter eget val eller så kan du föreslå honom ett ämne enligt dina krav. Du kan öva detta i en grupp eller ensam med din guide. Om du inte kan få en guide, finns det olika meditation berättarröst kassetter och DVD-skivor som finns på marknaden, som kan användas som en guide
Musik Visualization Meditation Teknik: Som namnet antyder, i detta visuella meditationsteknik, spelar musiken en stor roll. Först måste du välja någon slags mjuk musik som du väljer. Sedan spela på lägre volym och föreställa slumpmässigt vad tänker du på medan du lyssnar på musik. Tillåt bara positiva saker att skriva in dina hjärnan och förebygga negativa tankar, Om du tror är det endast musik tändande negativiteten och ändra den sedan till positiv musik. Idag, efter erkänner betydelsen av musik terapi och meditation har en hel del företag började tillverka DVD-skivor av instrumentala meditation musik. Du kan spela en sådan DVD-skivor samtidigt som man övar visualisering meditation. Undvik att lyssna på musik i hörlurar i denna teknik. Det är lämpligt att behålla din kropp fri från åtaganden.
Du kan gå att öppna platser, såsom, stränderna eller stränder, berg, trädgårdar, djungler, etc. för en bättre känsla. Du kan lyssna till havets vågor eller fåglarna kvittrar eller ljudet från vind, som tar dig närmare naturen. These visualization meditationstekniker har makten att läka dina känslor problemen och förbättra din mediala förmågor. Öva visualisering meditation varje dag i 15-20 minuter kommer att fungera som en nystart för ett hektisk dag. Det hjälper dig att kontrollera din tankeprocess och inducerar nytänkande. Om inte varje dag, kan du öva det när man får tid eller när du är deprimerad, arg eller nervös, eller även när du känner som du behöver ta en paus. Så nästa gång du känner lågt, du vet vad man ska göra!