Varmvattenberedare

Lyxen av att ha varmvatten för ett bad inte jämföras med någon annan varelse komfort. Redan från tiden för romarna, har ett varmt bad varit en mycket eftersökt bekvämligheter. Den avkoppling och återhämtning som ett varmt bad kan ge gör det till ett nödvändigt komplement till dagens badrum. Denna anläggning är aktiverad som varmvattenberedare. I denna artikel kommer jag ge en kort förklaring till hur fungerar en heta arbeten varmvattenberedare och introducerar dig till de viktigaste typerna av varmvattenberedare.
Om du planerar en ny het installation varmvattenberedare eller planerar att reparera en gammal en, är det viktigt att du har en ungefärlig uppfattning om hur varmvattenberedare arbete. Detta gör det enklare för dig att hantera hett problem varmvattenberedare.
Olika typer av varmvattenberedare
Varmvattenberedare kan klassificeras utifrån deras uppvärmning element källa. Det finns två huvudsakliga värmekällor används i varmvattenberedare. Vatten är antingen värmas med hjälp av en gasbrännare eller en elpatron. Följaktligen två huvudtyper av varmvattenberedare är gas varmvattenberedare och elektriska varmvattenberedare. Driften av båda typer av varmvattenberedare är likartad, förutom den något annorlunda inre struktur på grund av olika typer av värmeelement. Instant varmvattenberedare kan ge dig varmvatten på efterfrågan inom några sekunder.
Hur fungerar en Hot Work Varmvattenberedare?
Innan jag talar om hur en varmvattenberedare, låt mig förklara dess inre struktur eller design. Både el och gas varmvattenberedare har en liknande inre konstruktion i princip. Alla varmvattenberedare består av en ståltank att hålla vatten, som är omgiven av isolering. Dessa interna tankar har en genomsnittlig vatten lagringskapacitet på 50 gallon. Dessa pumpar är byggda för att tåla ett vattentryck på ca 300 psi. En inloppsrör (dopprör) installeras för att låta kallt vatten i och en utloppsledning att låta varmt vatten ut.
I dessa värmesystem finns det en termostat arrangemang inne för att övervaka och upprätthålla vattnets temperatur. Det tjänar det dubbla syftet att stänga av värmaren när inställd temperatur är uppnådd och bibehålla en temperatur uppnås. De viktigaste komponenterna är naturligtvis värmeelementen. I elektriska värmare, dessa är metall ledare som placeras i tanken för uppvärmningsändamål. Med gas värmeelement, istället för delar metall värme, finns det en gasbrännare på botten med en ansluten skorsten.
Det finns en skyddsmekanism i form av en övertrycksventil som kan öppnas upp när trycket inne blir för hög. Det finns en annan ventil som kan användas för tömning varmvattenberedare när det behövs. I elektriska värmare, det finns en anod faktor som är placerad inuti tanken för att undvika korrosion på grund to laddade partiklar.
Kallt vatten tas i tanken från ett dotterbolag vattentank och vatten linje, som reser sig när det blir uppvärmd på grund av värmeelement och gasdrivna. Denna heta vattnet som skickas ut av utloppsröret för användning. Såsom varmvatten blir förskjutna, skall den ersättas med kallt vatten från insugningsröret.
Termostaten gör att vatten inte värme över den inställda temperaturen (som vanligtvis i intervallet på 120 till 180 grader Fahrenheit). Det finns en avstängningsventil att stoppa vattenflödet genom det kalla vattnet insugningsrör.
Varmvattenberedaren Kostnaden varierar beroende på lagring och värmekapacitet på värmaren. Gasvärmare är att föredra framför elektriska värmare eftersom de använder mindre energi jämfört med elektriska värmare, vilket kan orsaka en stor stegring i elräkningen.
Det är viktigt att ett vet om bearbetning av varmvattenberedare att planera en underhållsschema och felsöka problem som dyker upp periodiskt. Hope denna artikel har hjälpt att klargöra din förståelse för varmvattenberedare arbeta.