Vad är Hydroseeding

Hydroseeding är ett mekaniserad sätt plantering där fröna sås i marken mekaniskt, och kompletteras med tillräckligt hydraulisk kompost för en frisk tillväxt. Kompost är vanligtvis sprutas på växterna i ett jämnt lager. Denna verksamhet är en bättre alternativ till de befintliga plantering processer som sådd torra frön manuellt. Hydroseeding hjälper upprätthålla fukthalt fröna när de sått. Flesta gånger mulching som besprutas med fröna innehåller gödselmedel, gödsel, grön dye etc. Detta besprutning aktivitet görs vanligen genom en spruta tank av en lastbil eller en släpvagn. Om området är ganska stor, då helikoptrar är ett medel för sprutning hydrauliska blandning av frön och kompost.
Hydroseeding används flitigt på kommersiella grunder gillar gräsmatta gör för golfbanor och parker. Innan vi kommer in förstå de kostnader och den utrustning som deltar i denna process, låt oss ta en tur till det förflutna att veta var denna process uppfanns för första gången. Det var i början av 1950-talet när den första hydroseeder sprang till existens. Den användes för att skjuta frön och gödningsmedel över stora områden där manuell metod för att så frön nästan verkade omöjligt. 10 år senare antog Storbritannien också den här effektiv metod för sådd. Sedan dess blev den process känd i många delar av världen. Nu när vi vet vad som hydroseeding?, Låt oss förstå de andra attributen inblandade.
Hydroseeding Utrustning, hydroseeding utrustning är en enkel maskin, utrustad med en stor vattentank. Tanken innehåller en blandning av vatten, utsäde och hydrauliska kompost (som innehåller gödningsmedel och gödsel). Tanken har kraftfulla pumpar och en slang. När maskinen är påslagen, är de hydrauliska kompost blandning som innehåller frön och gödningsmedel sprutas på marken genom slangen. Den första hydroseeding Utrustningen utvecklades i USA 1959. Numera är hydroseeding maskiner utrustade bättre med turbo system gräs motor som definitivt har ökat effektiviteten i dessa maskiner för gott.
Hydroseeding AV; Hydroseeding kostar oftast beror på följande faktorer:, område av landet, Typ av gräset på marken Klimatförhållanden i regionen, topografi landet, Den typ av mark tillsatser som används, på ett genomsnitt kan hydroseeding kostnadsramen från 6 cent per kvadratfot till 18 cent / kvadratmeter. Just kan den vanliga hydroseeding kostnaden per kvadratmeter antas vara SEK 0,18 procent kvadratmeter. Per kostnaden skulle behovet av flytgödsel kompost-seed blandningen 0,1 liter. Med tanke på alla parametrar anges ovan, skulle den totala hydroseeding kostnaden per tunnland gå upp till USD 7.840. Detta är en rimlig hydroseeding kostnad. Den goda nyheten är att om du planerar att bli en torv gräsmatta för dig själv, en gräsmatta som skulle vara cirka 10.000 kvadratmeter, då entreprenörerna kan erbjuda dig rabatter på kostnaderna. Säg i stället för att sprita USD 0,18 för en fyrkantig fot, kan du sluta betala endast USD 0,11 per kvadratmeter. Denna kostnad inkluderar kostnader för utsäde blandningen.
Hydroseeding Care; När hydroseeding processen blir över, din dröm om en ny grönskande gräsmatta får inte förvandlas till en verklighet utan en ordentlig gräsmatta vård. Just det! Det finns massor av omsorg åtgärder som skall vidtas efter hydroseeding.
Watering; När hydroseeding är gjort, watering en omedelbar åtgärd som skall inledas med. Kompost innehåll måste hållas fuktig tills utseendet på första gräs skott. Måttlig vattning är underrättas så överdrivet vattenkanna tvätta bort kompostmaterial innehåll. Efter ett par veckor kan första skott av gräs observeras. Låt dem växa så högt som 3 inches. Fortsätt vattna två gånger om dagen, en gång tidigt på morgonen och kvällen. Bevattningsperioder beror också på årstiderna. I varma torra väder, måste Bevattningsperioder ökas medan monsuner, Bevattningsperioder kan minskas. Gräs växer frisk med mjuka watering där vattnet suger på ett djup av 3 inches i marken.
Klippning, När gräs är 4 tum höga, de är redo för den första klippningen. Sluta vattna en dag innan klippningen som jorden har att torka ned först. Efter slåtter kan vattna göras en gång i 3-5 dagar. Kom ihåg att klipparen bladet vara vasst så att du inte hamnar skära mer än?Rd för gräsklingor.
Gödsling, Gödsling är en integrerad del av hydroseeding process. När hydroseeding är gjort, måste gödslingen verksamheten skall fortsätta. Ett gödselmedel blandning av kväve, fosfor och kalium i förhållandet 18:12:16 är bäst att rekommendera. Kväve stimulerar tillväxten av gräs blad. Fosfor är ett viktigt medel som stöd i en stark utveckling av rötter. Kalium förbättrar vitalitet gräset. This gödselmedel blandning är därför ett måste för en sund tillväxt av gräs. Börja gödsling så snart gräs börjar med en gulaktig nyans på dem. Denna aktivitet kan påbörjas cirka 4 veckor efter hydroseeding. Första gången kan gödselmedlet blandningen sprayas i förhållandet 15:15:15 för en frisk rot tillväxt. Använd inte ogräs och foder gödningsmedel för ogräsbekämpning och avlägsnande. Om möjligt, försök att ta bort ogräset manuellt.
Sådd, den första gräs skjuter upp inom en vecka. Därför startar inte med någon seedning verksamheten under minst 6 veckor efter hydroseeding. Så nu när du vet vad som är hydroseeding och hur hydroseeding gjort, få dig din dröm gräsmatta kan aldrig gå fel!
Gräs och växter som barn och behöver ständig uppmärksamhet och omsorg för en sund tillväxt. Och med denna kostnadseffektivt sätt att hydroseeding kommer trädgårdsarbete vara något annat än en rolig aktivitet för dig! Hoppas att denna artikel var ett svar på din fråga - vad är hydroseeding?. Happy trädgårdsarbete!