Tändspole ersätter

En induktionsspolen, även kallade gnistan spole, konverterar låg spänning från bilens batteri till ett högspännings-, som behövs av tändstift för att tända gnistan som i sin tur startar fordonet. Spolen är en viktig del av tändmodul i bilen batteriet. När denna spole utsätts för dagligt slitage, det tenderar att misständningar och orsaka bränsle slöseri och du kanske inte kunna starta bilen. Därför är lägligt utbyte av tändspole nödvändigt. Denna artikel centra runt tändspole byte.
I enkla ord är en tändspole en elektrisk transformator, som hjälper att överföra elektrisk ström från bilbatteriet till tändstiften för att hjälpa bilen att starta. Beroende på vilken modell av bil, kan du ha en tändspole eller flera i bilen motorn. Du måste veta allt detta innan byte tändspole.
Tändspole ersätter
Byta en tändspole är en uppgift för en fackman. Detta är en utmaning jobb som kräver de rätta kunskaperna och verktygen. Det är också en dyr jobb. Om du vill försöka det här jobbet och gör så för första gången, då jag uppriktigt råda dig att låta mekaniker hantera det här jobbet för dig. Bil reparationer är inte lätt och genomförbart hemma. Om något går fel, kan du få mer bil problem i dina händer. Dessutom kommer kostnaderna för att reda ut den här röran vara mer.
Men om du befinner dig i stånd att utföra uppgiften själv, följ nedanstående instruktioner. Dessa steg för steg riktlinjer för tändspole byte. , Den första och viktigaste punkten är att lokalisera den negativa batterikabeln på bilmotorer och koppla bort den för att undvika elchocker. ; Som ni vet från ovan, det finns ett eller flera tändspolar. Leta reda på en som behöver bytas ut. Titta igenom motorn mycket noga eller du kan hamna byta ett alldeles utmärkt tändspolen. , Snart tändspole ligger, är nästa steg att koppla ur elektriska kontakten som ansluter till tändspolen. Efter den elektriska kontakten är urkopplad, koppla bort tändkablarna. Kom ihåg att etiketten kablarna innan du kopplar bort dem, så att du kommer att kunna återansluta dem ordentligt snart uppgiften är klar. ; Nästa steg är att ta bort den gamla tändningskabeln. För denna, behöver du, mycket noga, lossa hållaren bultarna och ta sedan bort batteriet långsamt från ventilkåpan. ; Jämför detta gammal spole med det nya så att gammal spole ersätts med rätt spole. , Sätt i den nya slingan i ventilkåpan korrekt och fint. Kontrollera att du inte skadar slingan i ersättningen. , Installera ventilen i hållaren och bulten upp ordentligt. ; När hållaren är fastskruvad ordentligt, anslut tändkablarna och den elektriska kontakten. Eftersom dessa ledningar har märkts innan anslutningen kopplas återansluta samma inte bör vara ett problem för dig. Det är viktigt att alla kablar är anslutna till rätt kontakter för att undvika komplikationer. ; Det sista steget är återkoppling av den negativa batteriet. Starta bilen för att kontrollera om den eldar upp. Du vet att ditt jobb var framgångsrik när motorn ryter. ; Ovanstående instruktioner bör vara tillräckligt för tändspolen ersättning. Det viktigaste att komma ihåg här är att detta är en utmanande uppgift, som måste genomföras endast av dem som kan förstå bearbetning av bilar. Om du försöker detta för första gången, rekommenderar jag starkt av en sakkunnig.
Tändspole återanskaffningsvärde
Liksom alla andra bil delar, ersätter tändspole är en måttligt dyr affär. Varje spole finns att köpa för ungefär $ 150. These spolar kan också köpas billigt på nätet, men det rekommenderas starkt att inte göra det. You beröva dig möjlighet att kontrollera batteriet ordentligt när du köper den på nätet. Du kan alltid kontrollera batteriet i butiker som säljer bildelar, innan du köper den. Om du köpa dessa rullar direkt från generalagenten där du köpte din bil, kan de debitera dig mer, men kommer att garantera produktens kvalitet.
Låt dig inte frestas att köpa billigare tändspolar. Köpa bra kvalitet spolar för att återställa motorns prestanda. Det är viktigt att ersätta den skadade spolen att eliminera risken för motorbortfall och säkerställa en väl fungerande motor. Var smart och investera i en bra spole.
Det är alltid bättre att lämna tekniska grejer till respektive experter. Försök inte att ersätta tändspolen på egen hand, såvida du inte har några kompetens och kunskap inom detta område. Få det gjort av en mekanisk att säkerställa en god motorprestanda. Tror inte att få det gjort av en mekaniker är en kostnad: kom ihåg att han kommer att göra ett bättre jobb tändspole byte och förhindra ytterligare bil problem.