PEX-rör Vs Koppar

PEX tubings är billigare och därför är de tänkt att vara den första preferens medan du antingen renovera eller installera nya rör i ditt hus. Du, som alla vill något som kommer att vara god men på samma gång, billigt. Men ändå, de människor som hjälper du ställa in rören, insistera på att du använder koppar tubings stället av PEX. Det kan finnas många skäl till att rörmokaren ber dig att använda kopparrör och inte PEX tubings. Det finns vissa skillnader mellan de två och väga fördelar och nackdelar, kommer rörmokare till ett beslut. Låt oss nu jämföra PEX-rör vs koppar.
PEX-rör Vs Koppar: En Jämförelse
Varför rörmokare insisterar att du kan använda kopparrör istället för PEX, trots att den senare är billigare och nya på marknaden, kommer att vara tydligare för dig när du vet vad är skillnaden mellan PEX-rör och koppar. Då även du kan mäta för-och nackdelar och förstå vad som är bra för dig.
PEX Slangar, PEX slang är en korsning mellan link högdensitetspolyeten polymer. Dessa rör har använts i Europa sedan 1970-talet kom till USA första gången i 1980-talet. PEX minskar konstant vattenflöde knackar ljud som du hör i ett kopparrör. Även under PEX-rör installation, inte mycket ansträngning. De väger mindre och därför kan de transporteras runt lätt. Under vintern, när vattnet fryser, kan PEX tubings kontraktet och expandera, varför rören inte spricker på grund av frysning av vatten. Om du använder PEX-rör, så behöver du inte oroa dig för residue bildandet inuti röret som PEX-rör minska risken för kalk och mineraler från att landa i vattenröret. I PEX tubings, tar processen med elektrolys inte plats följaktligen inte röret inte får små hål på kroppen, vilket sker vid metallrör. Dessutom, om du är orolig att tjuvar kan stjäla bort dina PEX rör, så oroa dig inte. Detta beror på att tjuvarna skulle hellre ta en metallisk ledning snarare än en PEX en. Och när det gäller kostnaden är priset på PEX ganska billigt jämfört med metalliska rör, också mindre arbetskraft behövs för att fastställa en PEX rör snarare än en metalliskt rör. Dessvärre kan du inte använder PEX rör utanför som de skadliga UV-strålar från solen bryter ner denna typ av material som kan orsakar VVS problem. Således är detta en av de PEX-rör problem som metallrör inte ansiktet.
Koppar Slangar, medan jämföra PEX slangar vs kopparrör, vi har pratat om fördelar och nackdelar av PEX tubings. Låt oss nu se lite fakta om kopparrör. Sedan år har människor använt detta röret. Varför rörmokare använda röret fortfarande och inte PEX eftersom de är mer bekväma med det här röret. De är robusta och driftsäkra och tål flera problem. Du kommer inte hitta en enda bakterier växer i kopparrör som de är biostatiska, dvs de motstå bakterietillväxt inuti rören. Du kan också passa dessa rör på trånga ställen och de är också motståndskraftiga mot brand och dessutom de kan användas utomhus. De är dock dyrare än de PEX tubings alltså, en del människor föredrar att gå för PEX. Dessutom får dessa kopparrör korroderad mycket lätt. Därför kan det vatten som kommer från en korroderad pipa har en metallisk smak i den. Och ibland, när vattnet inne i röret låser sig eller värmer upp gör expandera röret inte heller kontrakt. Därför får röret antingen spricka eller läcka och orsaka andra problem. Vikten av dessa ledningar är mer än PEX tubings. Därmed blir de lite svårt att bära runt.
Som anges ovan var jämförelsen mellan PEX-rör vs koppar. Att gå igenom det, det är upp till er att bestämma vilken pipa du vill använda, vilket pipa är du en livstid, vilket innebär att du mindre problem, som kommer att nypa fickan mindre och så vidare. Vad du än väljer, kom ihåg att alltid gå till den bästa, oavsett vad kostnaden är. Dessa är en tillgång som kommer att bestå för lång tid.