PEX-rör Problem

Åldern på metaller är passé, åtminstone när det gäller hushåll inredningsmaterial. Polymerer, plaster och andra syntetiska material ersätter metaller överallt. Ett sådant nytt material som snabbt ersätter koppar som en VVS-rör material PEX (Tvärbunden polyeten). I den här artikeln ska jag diskutera några av de kända PEX röret problem som ett måste veta om innan PEX rörinstallation i hemmet VVS-systemet.
Om PEX
PEX är en modifierad form av polyeten. Korset koppla av polymer i polyeten stärker materialet. På grund av korset länkning, tål den nu en stor variation av temperaturer från fryspunkten tills ca 200 grader Fahrenheit. Det är också förstärkt att tåla kemisk korrosion och är flexibel karaktär.
PEX Rör fördelar jämfört med kopparrör
Innan vi talar om problem med PEX rör, låt oss ta en titt på fördelarna med att använda detta material som ett alternativ till konventionella material som kopparrör. En stor fördel som PEX-rör har över sina metall motsvarigheter är dess flexibilitet, vilket gör PEX-rör installationen betydligt enklare. PEX rörledningar och beslag är lättare att sätta ihop eftersom det inte finns veck behövs när svarvning hörn.
De kan användas tillsammans med metall och PVC rör. You kan använda PEX för överföring av varm, liksom kallt vatten. Den expanderar och kontrakt under värme förändringar, minskar chanserna för röret spricker och läcker. Installationen av avstängnings-ventiler vid leverans rader med PEX-rör gör det enkelt att reparera. Dessa är några av de fördelar som PEX har över konventionella kopparrör. Nu när du har en idé om fördelar av PEX rör användning, är vi i en bättre position för att analysera sina nackdelar, eller PEX problem rör.
Problem med PEX rörledningar
Varje material som används inom teknik kommer med sin andel av bristerna som ett perfekt material är en myt. Ett bra krav i användningen av ett material är att det ska kunna motstå varierande förhållanden under vilka den får användas. PEX kommer med sin andel av brister som är exponerade genom dess användning i den verkliga världen, i motsats till kontrollerade lab förhållanden. Här är de stora PEX slangen problem som måste tas i beaktande.
PEX är för närvarande icke återvinningsbart, en av de mest betydelsefulla PEX rör problem att det är icke återvinningsbart. Det innebär, det finns inget sätt att få kastas PEX material tillbaka i bruk. Forskningen är på att räkna ut hur effektivt återvinning av material, som också används i golvvärme installation.
Gnagare Menace, A rapporterade problem med PEX rörledningar är att den är känslig för gnagare hot. Gnagare kan tugga i PEX rör, vilket leder till läckor. Det är därför lämpliga åtgärder behöver vidtas att bli av gnagarangrepp.
Begränsad till intern eller användning under jord; Ett bra PEX rörsystem problem är att den inte kan användas för utomhusbruk VVS. Anledningen är att den inte tål svåra minusgrader eller mycket höga temperaturer. Det kan inte heller motstå exponering för solen länge. Det är därför som tillverkarna anger dess användning skall begränsas till inomhus eller under jorden. Så, vid utomhus VVS, finns det ingen ersättning för koppar, PVC eller andra typer av metall VVS.
Bacterial Påväxt; När vattnet användning är begränsad i ett rörsystem och det är igensättning av vatten en möjlighet att bakterietillväxten skikt utvecklas inom ett PEX-rör är verkligt. Dock kan detta problem lätt tas om hand genom en periodisk sanering av rör.
Det var några av de framträdande PEX rör problem som du måste överväga innan du planerar att gå för installation av PEX rör. Problemen är underåriga, utom återvinning problem som måste behandlas så snart som möjligt.