Epsom Salt för tomater

Med fler och fler människor att ta till ekologisk trädgårdsskötsel, är Epsom salt framväxande snabb som en trädgård komplement och som ett alternativ till kommersiell anläggning livsmedel. Den läggs till jorden antingen direkt eller efter blandning med vatten. Epsom salt är ofta i blomma trädgårdar och grönsaksodlingar. Även gräsmatta gräs, buskar och träd sägs också att dra nytta av Epsom salt.
Även om det finns några fasta bevis eller belägg för effektiviteten av Epsom salt som en trädgård komplement, de flesta av de trädgårdsmästare som använder den på sina anläggningar i god för dess effektivitet. Användningen av Epsom salt för tomater, rosor och paprika är mycket vanligt. Låt oss ta en titt på olika aspekter av att använda Epsom salt för växande tomater.
Vad är Epsom Salt
Magnesiumsulfat (MgSO4) är ett naturligt förekommande mineral, som består av magnesium, svavel och syre. Denna kemiska förening saknar vatten, men i sin hydratiserat tillstånd är magnesiumsulfat kallas Epsom salt (MgSO4-7H2O). Epsom salt fick sitt namn från den staden Epsom i England, som är den plats där detta salt upptäcktes för första gången. Numera är Epsom salt vanliga i hälsokostaffärer och används för ett brett spektrum av tillämpningar i hushållet.
Denna förening är en av de oumbärliga ingredienserna i badsalt samt används också ofta för sina läkande egenskaper och även som en renande agent. Du kanske har hört om användningen av Epsom salt tomatplantor, rosor, paprika, etc. Så är det också som en trädgård tillägg. Det sägs vara mycket effektiv i växande friska växter och för att främja produktion av blommor och frukter. Följande avsnitt behandlar eventuella åtgärder Epsom salt för tomat och andra växter.
Vilka är effekterna av Epsom Salt för växter
Som tidigare nämnts finns det ingen vetenskaplig uppbackning för effektiviteten i Epsom salt för tomater och andra växter. Det är dock visat sig vara effektiva på växter för en sund tillväxt. Det sägs att fördelarna med Epsom salt för tomater och andra växter på grund av dess väljare - magnesium och svavel. Magnesium är bra för växter, redan från groning av frön. Det stärker väggarna växtcell och hjälper växten att göra klorofyll. Magnesium ökar också växtens effektivitet i absorbera kväve och fosfor från marken.
Svavel är också viktigt för växtligheten. Förutom medhjälp processen för klorofyll produktion är svavel också användbart för avvärja skadedjur och göra anläggningen resistenta mot sjukdomar. Lägga Epsom salt sägs vara till hjälp för anläggningen att utveckla en hälsosam bladverk och även att öka produktionen av frukter och blommor.
Epsom salt för tomatplantor
Nu har du en grundläggande idé om möjliga tillvägagångssätt Epsom salt på växter. Vid tomatplantor, är en matsked Epsom salt per fot av växtens höjd la två gånger varje månad. Det gagnar lägga Epsom salt till markens före plantering tomater. En eller två matskedar räcker till en enda anläggning. Epsom salt befinns vara mer fördelaktigt för vissa växter, gilla, paprika, tomater, rosor mm Magnesiumbrist är vanligt i sådana växter, speciellt tomater. I sådana fall lämnar av växterna börjar gulna och även produktion av blommor och frukter kan bli drabbade. Så, är användningen av Epsom salt redan från planteringen och under hela växtsäsongen befunnits vara till stor nytta, när det gäller hälsa och produktion av frukt av anläggningen i fråga. Även sjukdomar tomatplantor likhet är blomändan röta sägs kunna förebygga med Epsom salt.
Kort sagt är användningen av Epsom salt för tomater visat sig vara till nytta på många sätt. Det kommer dock klokare att testa jorden, innan du använder Epsom salt. Tomater är paprika och rosor sägs vara några av de växter som kraftigt är gynnats av Epsom salt. Om du har dessa växter, prova Epsom salt på dem och känna skillnaden.