Dead Bilbatteri

Din bil behov elkraft för många av sina funktioner som strålkastarna, taillights, musiken systemet, förrätt, elfönsterhissar, interna belysning vindrutetorkare etc. bilbatteriet den enda kraftkällan för dem alla. Helst bilbatteriet bör fungerar väl för fem hela år eftersom det är medelbilen batterilivslängden. Men det är näst intill omöjligt att upprätthålla idealiska förhållanden. Eftersom det finns många aspekter som avgör hur länge batteriet varar. Låt oss analysera de döda problem bilbatteriet mer i detalj.
Dead Bilbatteri Symtom
Följande är några av de tecken eller symtom som tyder på att din bil batteriet är slut eller har runnit ut. ; Bilen startar inte när du vrider om nyckeln i tändningen. ; Den elektriskt drivs komponenter gillar bilfönster fungerar inte. , Medan starta bilen om det gör ett klickande ljud i stället för det vanliga ljudet. ; Strålkastarna har blivit suddig och lysa bara när du accelererar. ; När du öppnar huven, om det är en dålig luktar ruttna ägg. ; Om bilen inte startar normalt, men startar med hopp då kan du vara säker på att det är problem med batteriet. ; Dead Bilbatteri Orsaker
Orsakerna till ett dött bilbatteri kan vara många och enda riktiga bilbatteri test kan avslöja det verkliga problemet. Den mest uppenbara orsaken är att livslängden för vilken batteriet är utformad, är på väg att komma över. Det finns andra situationer som kan leda till ett dött bilbatteri. Till exempel, om du glömmer att stänga av lamporna när du parkerat bilen, hittar du ditt batteri urladdat när du kommer tillbaka. Andra orsaker kan vara-, oriktig sätt att laddningen. ; Den invändiga belysningen vara kvar på för länge. , Använder ditt batteri för att ge skjuts annat batteri när din egen bil själva batteriet är svagt. , Lämnar radion eller ljudsystem i bilen på för hela natten. , Använda ett undermåligt batteri. ; En kortslutning någonstans i dragningen av batteriet. , Om generatorn inte fungerar korrekt kommer det inte att ladda batteriet. , Använder bilen för korta sträckor medan du använder tillbehör amply kan också leda till en död batteri. , Ibland elektrolyten i batteriet blir samlas i botten av batteriet lämnar den övre halvan saknar syra. Detta kan också leda till ett dött bilbatteri. , Dålig bil batteri underhåll är en annan framträdande orsak till att batteriet är urladdat. Ett exempel på dåligt underhåll skulle vara, inte hålla rätt mängd vatten i batteriet. , Hur en Fix Dead Bilbatteri
Ett snabbt och enkelt sätt att återuppliva en död bilbatteri hoppar ett bilbatteri. För hoppa-start ett batteri du behöver en uppsättning hoppare kablar och annan bil med en väl laddat batteri. Följande steg kommer att förklara hur hoppa starta din bil-; Park bilen med döda batteriet bredvid bilen med full batteri (återuppliva bil). Du kan också parkera två bilar köksfläkten till huva, det vill säga framför varandra. ; Nu ansluta en terminal av de positiva kabeln (mest röd) till positiva polen på återuppliva bil och andra änden på den positiva polen på dött batteri. ; Nu ansluter en terminal till den negativa kabeln till den negativa återupplivades batteriet. Den andra änden av denna kabel ska anslutas till en omålad metallyta i motorblocket. ; Tur Nu återupplivades bilen på och kör den i några minuter. Detta kommer att ladda dött batteri. ; Nu prova igång bilen. Om den inte startar kör återuppliva bilen för lite mer tid. ; Annat sätt att starta en bil vars batteri är död är att mejselstart den. Men för denna metod du behöver någon att driva din bil medan du försöker starta det och det kommer att ta flera försök att få bilen igång. Dessutom är denna metod inte rekommenderas och bör användas endast om ingen annan alternativ är tillgängligt.
Det bästa sättet att hantera en död bilbatteri är att ladda det så snart som möjligt. Men se till att du först läsa om hur lång tid att ladda ett dött bilbatteri i bilen manual. Vidta alla säkerhetsåtgärder som nämns i den. Om batteriet är skadat, är bil batteribyte det enda alternativet. Försök inte hoppa starta ett fruset batteri eftersom det finns risk för att batteriet exploderar. Dessutom, om du hitta en syra läckage i batteriet ta det till mekaniker omedelbart.