Bakpulver Shampoo

Bad hår är alltid en stor stänga till alla. Var det kluvna hårtoppar torrt och burrigt hår, eller mjäll. Det är jämförelsevis lätt att bli av kluvna hårtoppar och burrigt hår men mjäll behöver några långsiktig lösning. Överdriven mjäll kan orsaka håravfall och gör ditt hår ser matt och ohälsosamt. Att ha en flagnande och kliande mjäll kan vara mycket irriterande och obekväm. Mjäll kan också orsaka finnar i ansiktet och ryggen. Dessutom är det pinsamt när mjäll faller på dina axlar och kläder. Så, är det lämpligt att du bli av med detta problem så snart som möjligt. Det finns olika huskurer mot mjäll avlägsnande, men bakpulver schampo för mjäll anses som en av effektiva lösningar.
Hur göra Baking Soda Shampoo
Göra bakpulver schampo på hemmaplan är mycket enkelt. Du behöver ditt vanliga schampo, bakpulver och citronsaft för att göra hemgjord schampo. Ta av 5 ml din dagliga schampo, tillsätt 1 msk färskpressad citronsaft och 1 msk bakpulver. Tillämpa denna blandning i hårbotten och hår och massera försiktigt i 5 minuter. Wash hår thoroughly with klart varmt vatten. This bakpulver schampo recept fungerar bra för normalt hår. Om du har burrigt och lockigt hår, först tvätta håret med bikarbonat schampo och sedan använda en blandning av 1 kopp ättika och 1 kopp varmt vatten för att håret. Låt det i 10 minuter och sedan tvätta håret grundligt med kallt vatten. Människor med torrt hår kan också göra bästa användningen av bakpulver schampo genom att tillsätta litet mängd honung till det. Blanda 2-3 msk honung med bikarbonat och varmt vatten. Applicera den på hår, massage hår och hårbotten försiktigt och tvätta den ordentligt. Följ den här med en vinäger tvätt. Äppelcider vinäger och bakpulver schampo gör torrt hår silkeslent och lätthanterligt. Människor med extremt torrt hår föreslås för att olja deras hår och hålla den natten och sedan försöka en bakning recept soda schampo för torrt hår nästa morgon.
Fördelar bakpulver Shampoo
Marknaden är full av olika mjäll schampo, som innehåller kemikalier, t.ex. natriumlaurylsulfat, laureth ammoniumsulfat, propylenglykol och laureth natriumsulfat etc. Dessa starka kemikalier kan hjälpa dig bli av med mjäll, men de gör håret torrt och trist. I vissa fall kan starka kemikalier utlösa en negativ reaktion, vilket gör din hårbotten mer torra och flagnande. Vissa anti mjäll schampo orsaka också hudreaktioner såsom finnar och rodnad. I sådana situationer, bakpulver shampoo kommer till din räddning. Det är känt som en av de mest miljövänliga schampon och passar de flesta människor.
Några regelbundna användare av bakpulver schampo också säga att den fungerar som en hår schampo. Enligt dem bakpulver schampo inte bara tar bort mjäll men också rengör håret utan att orsaka några skadliga biverkningar. Överdriven användning av hårvårdsprodukter orsakar uppbyggd på hår och gör håret fet och vägs ner. Bakpulver schampo hjälper till att ta bort hår uppbyggd och gör håret lätt och glansigt igen. En annan fördel med bakpulver schampo är att det är billigt. Allt du behöver göra är att köpa bakpulver som är lätt tillgänglig i butik eller stormarknad, utan recept.
Med denna information, du vet hur lätt det är att göra bakpulver schampo. Så nästa gång du lider av det envisa kliande mjäll, se till att du försöker bakpulver schampo för att bli av med den. Använda bakpulver schampo två gånger i veckan under en månad. Om mjäll kvarstår måste du rådgöra med din läkare. Det är dock viktigt att notera att, nittio procent av människor som använder bakpulver schampo få tillfredsställande resultat. Så, sätt igång och prova lyckan. All lycka!